А больш канкрэтна: колькі Вам (Вашаму дзіцяці) трэба грошай у год на навучанне і пражыванне ў Аўстрыі.

Быць вучобе за мяжой ці не быць — залежыць ад многіх фактараў, аднак, пасля таго, як прайшла першая эйфарыя, прыходзіць час сур’ёзна задумацца і зрабіць фінансавую раскладку. Кошт вышэйшай адукацыі за мяжой з’яўляецца бясспрэчна вырашальным фактарам. У гэтым артыкуле вы даведаецеся аб кошце самой адукацыі ў Аўстрыі, аб кошце візы, пражывання, харчавання і ў што абыйдзецца «пагуляць». Гэта будзе цікава як студэнтам/абітурыентам, так і іх бацькам.

Возьмем для прыкладу Аўстрыю. Усё патрабаванні для паступлення выкананы, значыць засталося справа за малым — вырашыць, колькі хрумсткіх новенькіх еўра трэба браць з сабой на год жыцця ў Вене.

Давайце спачатку вызначымся, маецца ўвазе пад годам жыцця: нармальны лад жыцця, імкнучыся сябе ні ў чым не ўшчамляць (г.зн. варыянт прыехаць у Вену і смактаць лапу зусім не коціць, узровень жыцця павінен захавацца)! Гэта азначае — здымаць прыстойную аднамесцавую пакой у інтэрнаце, канечне інтэрнэт, без інтэрнэту справа наогул труба, мець праязны на ўсе віды транспарту, спакойна купляць патрэбныя прадукты ў краме, а яшчэ палічыць горошыкі на «пагуляць»… У выніку атрымоўваецца прыкладна такія лічбы:

Кошт гадавой візы 120 еўра у год
Пражыванне ў інтэрнаце (з інтэрнэтам) 250 еўра у месяц
Праязны 28 еўра у месяц
Ежа 150-200 еўра у месяц
Трохі развеяцца 200 еўра у месяц
Квіток на самалёт 100-200 еўра за квіток, чым раней замовіць, тым танней

Перад падвядзеннем канчатковага выніку, трэба адзначыць, што кошт навучання ў ВНУ прыкладна 1000 еўра у год, а тры летнія месяцы студэнт сядзіць дома. Такім чынам:

120 Віза + 1000 ВНУ + 9 месяцаў X (250 інтэрната + 28 праязны + 150 ежа + 200 «пагуляць»)

ўсё пра ўсё каля 7 кіло еўра. Зашмат. Гэтую саму можна трохі зрэзаць, бо афіцыйна дазволена падзарабляць 10 гадзін у тыдзень і атрымліваць у месяц 366 еўра з капейкамі. Разам 9 месяцаў * 366 = 3300 еўра. Падабенства 7000 — 3300 = 3800, ну вось, ужо не ўсё так дрэнна, ці не так? Варта гэтак жа адзначыць, калі Вы працуеце легальна такім чынам, то для падаўжэння гадавы студэнцкай візы, Вам не трэба паказваць пацвярджэнне аб наяўнасці на Вашым рахунку 7500 еўра, а толькі астатку ад 7500 — 3300 = 4200 еўра.

kak uchitsya za granicey

[supsystic-social-sharing id="1"]