«Дзедзіч» робіць вывады! Скончана апытанне «Зрабіць цэнтр Берасця пешаходнай зонай?».

 Уважлівы чытач напэўна памятае, што яшчэ ўчора была на нашым сайце прапанова зрабіць цэнтр Берасця пешаходнай зонай. Ідэя на самай справе цікавая і актуальная, асабліва ў стане недахопу часу. Паспрабуйце толькі падлічыць колькі жыцця штодзённа можна страціць стоячы ў заторы, нават у такім невялікім горадзе як Берасце. Да таго ж, з раскладу выбіваецца грамадскі транспарт, адчуваюцца складанасці і з рухам аўтамабіляў спец. прызначэння, ад аператыўнасці якіх можа залежыць чыёсьці жыццё. Дык вось і цікавіліся мы вашымі меркаваннямі з гэтай нагоды.

Пытанне наша гучала так:

Ёсць ідэя зрабіць цэнтр Берасця пешаходнай зонай. Праезд — толькі тым, хто там жыве, і транспарту, што абслугоўвае прадпрыемствы. Па перыметры — вялікія паркоўкі.

І вось што мы атрымалі згодна вашаму галасаванню:

  • Я падтрымліваю54%, 93 галасоў
  • Я супраць24%, 41 галасоў
  • Лепей браць грошы за праезд праз цэнтральныя вуліцы16%, 28 галасоў

Гледзячы па ўсім, большасці берасцейцаў у той ці іншай ступені ідэя зрабіць цэнтр горада пешаходнай зонай прыйшлася даспадобы. Засталося толькі ўвасобіць ідэю ў канкрэтныя прапановы. Натуральна, неабходна пакінуць права праезда тым, хто жыве у гэтым раёне, аўтамабілям, якія абслугоўваць установы  і прадпрыемствы, аўтамабілям спецыяльных служб.

А вось усе іншыя ідэі па тым, як зрабіць цэнтр горада больш здаровым і бяспечным мы чакаем ад вас, шаноўныя чытачы, у каментарах да гэтага артыкулу.

[supsystic-social-sharing id="1"]

Каментарыi

  1. Алена К.
    Ответить

    Ну, я конечно не против доехать с Каваля до бульвара — а дальше пешком. но где машину оставить? надо строить парковки какие-то вокруг центра.
    Может, всё-таки, пусть будет платный въезд в центр? А на эти деньги строить парковки и расширять дороги?

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Катя
      Ответить

      Да куда уже дальше дороги расширять?!!!!
      И так все деревья посрубали. От бульвара одно название осталось!
      Я за пешеходную зону!
      От Бульвара до ленина! Это 15 мин пешком, если что. Зато насколько легче станет дышать всем!

      Thumb up 0 Thumb down 0

      • Sargol
        Ответить

        Не ну как бы «а куда деваться»? Людям нужно ездить с работы и на работу а районы города Бреста связывает только центр.. Как по мне так надо сделать подземные и надземные пешеходные переходы и кол-во пробок сразу уменьшится + построить мост прямо по Ленина ерез Муховец..
        А закрывать движение — не вариант..

        Thumb up 0 Thumb down 0

  2. IГАР ХАР-Ч
    Ответить

    Я за пешеходную зону. И экология улучшится, и имидж пешеходной Советской сохранится.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Дзянiс К.
    Ответить

    Нормальная у нас экология! Че вы придумываете. Вот вы говорите, оставить проезд для тех, кто там живет. А как это доказать, если ты не прописан в квартире, а лишь снимаешь ее? И вообще, интересно, доезжать до бульвара допустим на работу, после оставлять машину без присмотра бог знает где и идти минут 15-20 до работы… Класс. Кажется проголосовать за такое могли только люди без автомобиля, или с ним, но заезжающие в центр раз в месяц.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Nick
    Ответить

    Вы ставите во главу угла свои личные интересы и цели. Город, в котором вы живёте, имеет своё лицо, испорченное бесконечной урбанизацией.
    Вам нравится в Европе? Тогда научитесь жертвовать своими интересами во благо своего города. Общего блага.
    А пройти от парковки до места работы 10-15 минут — в этом нет ничего сложного, и, тем более, ничего плохого. Это даже полезно.
    А то мы пока живёт по принципу «После меня хоть потоп».
    Поэтому и живём так, как живём.
    Я считаю, что центр должен быть пешеходным. По крайней мере, на данный момент в этом остро нуждается улица Будённого в промежутке от 20-й школы до Площади Свободы.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Дадаць каментарый